22/11/2009

Classificacions
Àlbum de fotos 1
Àlbum de fotos 2

La Navarclina té el seus origens en la I Cursa Popular de Navarcles. Aquesta cursa va ser una iniciativa del Consell de Joves de Navarcles, un grup de joves voluntaris que, amb el suport de l’Ajuntament de Navarcles, van organitzar diversos esdeveniments festius, esportius i culturals a nivell local. La cursa, celebrada el 22 de novembre de 2009, es va desenvolupar per camins de pista forestal de les poblacions de Navarcles i Calders, i va tenir inici i arribada a la pista d’atletisme de Navarcles. Va comptar amb una participació modesta (un total de 65 persones la van finalitzar) amb un únic circuit de 10km. Aquesta primera edició ja va comptar amb característiques que s’han mantingut fins a data d’avui, com la botifarrada final per esmorzar. Els guanyadors d’aquesta primera edició van ser Sergi Rodríguez i Rosa Mª Mas.

II CURSA POPULAR DE NAVARCLES
21/11/2010

Àlbum de fotos

La segona edició de la Cursa Popular de Navarcles, celebrada el 21 de novembre de 2010, va fer un important salt a nivell participatiu, superant la xifra de 200 persones inscrites. El centre neuràlgic es va traslladar al pavelló municipal, i es va dissenyar un nou circuit que, amb el temps, acabaria sent conegut com “La Navarclina clàssica”. Aquest circuit, de 10km, transcorria per camins de Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Talamanca, i comptava amb una llarga pujada i un final molt ràpid. En categoria femenina Rosa Mª Mas va repetir victòria, mentre que el podi masculí el va coronar Bernat Monter.

III LA NAVARCLINA
20/11/2011

Àlbum de fotos 3
Àlbum de fotos 4
Àlbum de fotos 5
Àlbum de fotos 6

L’edició de 2011 de la cursa de Navarcles va suposar un nou salt qualitatiu. En primer lloc, es va establir el que ha acabat sent el nom definitiu de la cursa: La Navarclina. Al canvi de nom es va sumar una major quantitat de premis, atorgats en funció de la categoria (edat) dels corredors i de les corredores, a més de millores a la bossa del corredor i al sorteig de material. L’assistència va assolir un nou rècord: 350 persones inscrites. El guanyador d’aquesta edició va ser Just Sociats, mentre que en categoria femenina Rosa Mª Mas es va emportar el triomf per tercer any consecutiu.

IV LA NAVARCLINA
18/11/2012

L’any 2012 es crea el Club Running Navarcles, entitat formada per antics membres del Consell de Joves de Navarcles i per noves incorporacions, amb la finalitat d’organitzar directament La Navarclina i fomentar la pràctica de l’atletisme a la població. En aquesta edició es va arribar a la xifra de 365 persones inscrites, mantenint circuit, lloc d’inici i final, premis per categories i bossa del corredor. La principal novetat, més enllà de la fundació del Club, va ser el cronometratge amb xip. Iñaki Baldellou i Eugènia Miró es van emportar el podi en aquesta ocasió.

V LA NAVARCLINA
17/11/2013

L’edició de 2013 porta dues principals novetats: el trasllat de la zona d’inici i arribada al pàrquing de camions del polígon industrial de Navarcles, aportant un major espai i zones d’aparcament per a tots els assistents, i l’organització per primer cop de curses infantils enfocades a nens i nenes menors de 12 anys. Els campions aquest any van ser Pol Guillen i Carme Ballesteros.

VI LA NAVARCLINA
16/11/2014

A La Navarclina de 2014 es van mantenir les característiques consolidades a edicions anteriors: circuit clàssic de 10km, sortida i arribada al pàrquing de camions, curses infantils, cronometratge amb xip, premis per categoria, bossa del corredor i sorteig de material, incloent el ja tradicional lot de productes eròtics present a anys anteriors. En aquesta ocasió el podi masculí va ser per a Jordi Uró i el femení, per quarta vegada, per a Rosa Mª Mas.

VII LA NAVARCLINA
15/11/2015

El novembre de 2015 es va celebrar una nova edició de La Navarclina, conservant els principals trets d’edicions anteriors, tot i que aquesta vegada sense curses infantils. No obstant, com a novetat es va crear una nova modalitat de canicross, que van dominar Carles Sant i Mireia Reguant. A la classificació general es van imposar Jordi Calduch i Rosa Morató, aconseguint el rècord femení històric al circuit clàssic de La Navarclina.

VIII LA NAVARCLINA (ESPECIAL SANT SILVESTRE)
31/12/2017

Classificacions (5K)
Classificacions (10K)

Després d’un recès el 2016, any en què no va haver-hi cursa, el Club Running Navarcles va unir forces amb el Motoclub Navarcles i amb la Penya Barcelonista de Navarcles que, junt amb l’Ajuntament, van organitzar conjuntament una edició especial de Sant Silvestre de La Navarclina que va tancar l’any 2017. Aquest cop es va optar per fer dos nous circuits, de 5km i 10km que, partint de la Font Nova de Navarcles, seguien transcorrent per pista forestal però amb una exigència considerable degut al seu desnivell. Els vencedors de la modalitat de 5K van ser Jordi Martínez i Mireia Gràcia, mentre que el circuit llarg va ser dominat per Pol Rodríguez i per Natalia Hernandez.

IX LA NAVARCLINA (ESPECIAL REIS)
5/1/2020

La poca activitat del Club Running Navarcles els anys 2018 i 2019 va provocar que la cursa no es celebrés aquell any, però es va recuperar, de nou conjuntament amb el Motoclub Navarcles, per una nova edició especial el dia de Reis de 2020, amb modalitats de 5K i 10K i a preu reduït, sent un dels anys amb més participació, amb gairebé 300 persones finalitzant la cursa. D’aquests, els més ràpids van ser Aleix Sellarés i Mamen del Castillo al circuit curt i Pol Guillen i Rosa Morató, imposant-se per segona vegada a la cursa 10K del seu poble.

X LA NAVARCLINA
21/11/2021

Un nou recés, aquest cop provocat per la pandèmia de la COVID-19, van fer que la propera Navarclina no es celebrés fins el novembre de 2021. En aquesta ocasió s’estrenava el Club Atletisme Navarcles, entitat sorgida després de la refundació del Club Running Navarcles i formada per antics membres del Club, antics voluntaris de la cursa i noves incorporacions. La cursa va tornar a la pista d’atletisme i va recuperar les curses infantils i el circuit clàssic de La Navarclina, amb una única modalitat de 10K on els navarclins Pol Guillen i Rosa Morató van aconseguir la seva tercera victòria.

XI LA NAVARCLINA
20/11/2022

El novembre de 2022, amb el Club Atletisme Navarcles en plena activitat, va portar una nova edició de La Navarclina. Per primer cop les curses (10K al circuit clàssic, 5K amb un nou recorregut i infantils) es van veure acompanyades d’una caminada popular no competitiva, transcorrent al mateix circuit que la modalitat 10K i fent arribar l’esdeveniment a més públic. El podi de la modalitat 5K se’l van endur Javier Vazquez i Aina Pujol. Al circuit llarg el campió masculí va ser, un any més i per quarta vegada, Pol Guillen, sent la més ràpida de les participants femenines Aida Fernandez.