Qui Som?

La Navarclina va néixer l'any 2009 sota la iniciativa del Consell de Joves de Navarcles, entitat depenent de l'Ajuntament de Navarcles que té com a objectiu organitzar diverses activitats al poble de Navarcles. Aquesta primera edició es va estrenar amb el nom de "Cursa Popular de Navarcles" i va comptar amb la participació de 75 persones, a més de fer servir un recorregut diferent al d'anys posteriors. L'any següent, la xifra de participants es va veure incrementada fins 200 corredors/es provinents de diferents poblacions del Bages i inclús de diferents punts del territori català. A la tercera edició, l'any 2011, la cursa es va consolidar arribant als 350 participants, a més de rebre el seu nom actual, La Navarclina.

A l'edició de l'any 2012, a més de seguir millorant gràcies a la inclusió del sistema de cronometatge amb xip, la organització passa a formar una entitat esportiva independent, anomenada Club Running Navarcles, amb l'objectiu d'assolir un major grau de profesionalització sense perdre els origens ni les principals característiques de la cursa, ja que la majoria d'integrants originals de la organització formen part d'aquesta entitat.

A la cinquena edició, l'any 2013, es van produïr 2 canvis principals: el trasllat de l'inici i del final de la cursa al polígon industrial del Pla del Cos (amb una variació mínima del circuit), i la celebració de curses infantils.

Enguany arribem a la setena edició amb l'objectiu de seguir millorant en qualitat i convertir La Navarclina, cada cop més, en un referent anual dins les curses del Bages.

CRÈDITS I AGRAÏMENTS